Tips til bildeveggen

InteriorIn cooperation with Framkalla

Hei hei!

Vi har nylig gjort en oppussing på stuen vår. Og det er utrolig hva litt maling og nye møbler kan gjøre altså! Vi har egentlig ikke gjort så veldig mye, men veggene har gått fra hvit til sort, og det i seg selv gir et veldig annerledes uttrykk! Vi har tatt bort tv og tv-løsning, og skiftet ut sofa, bord og teppe, i tillegg til å ommøblere igjen. Elsker den nye skinnsofaen vår fra Ekornes, sittekomforten her er bare magisk! Og veldig praktisk med skinn når man har små barn og flere firbeinte venner.

Modellen heter Stressless E400, i fargen Paloma Copper, om noen lurte på det.

Jeg har også laget en ny bildevegg, og det gjør rommet mye mer personlig. Jeg har valgt å fremkalle egne bilder fra Framkalla -en fantastisk bildetjeneste!

Du laster bare ned app`en deres, og laster bildene direkte opp fra mobilen. Og det er faktisk så enkelt som det høres ut! Da få du de ferdig innrammet, med passepartout. Og kan velge mellom forskjellige typer rammer og farger på passepartout. Kvaliteten på trykken er veldig bra. Jeg har brukt Framkalla lenge, og er veldig fornøyd med det de leverer! Og så er det såå enkelt! Et stort pluss!
De har i tillegg mange andre produkter som er veldig kjekke og aktuelle. Så anbefaler deg virkelig å laste ned app`en og se de forskjellige produktene de tilbyr. Jeg har laget alt fra bordkort, til julekort, gaver med gode minner til venner, kalender og rammet inn mange bilder.

Til denne bildeveggen har jeg valgt rammer i både eik og sort, flest i eik siden veggen også er sort. Men jeg synes det er veldig fint å kombinere de, det gir litt mer spenning enn bare å ha en type rammer. Jeg har derimot valgt samme passepartout på alle rammene, dette for at jeg ønsker et helhetlig uttrykk. Da er det fortsatt ryddig. Jeg har også kombinert sort/hvitt bilder, med farge-bilder. På farge-bildene har jeg valgt bilder med duse farger, og lagt på samme type filter, for at de skal stå fint sammen. Jeg har valgt et bilde med litt mer farger, som dere kan se. Det er brudepike bilde av eldste-jenta vår. Her har vi både rødt og rosa, og de fargene har jeg valgt å ta igjen i puter og blomster. I tillegg har jeg supplert med rustrødt. Som er min favoritt om dagen! Og som vi vil se mye av nå utover høsten. Synes fargene fungerer kjempe fint sammen og det ble veldig fint til den nye sofa`en vår.

Det blir veldig gjennomørt når man henter ut farger av bilder man har på veggen, til interiøret ellers, så det er et lite tips!

Når man lager en bildevegg er det litt viktig å tenke linjer. Et tips kan være å ha en linje som jeg har her, å jobbe utifra. Men man kan også ha flere. Personlig liker jeg dette uttrykket. Og spenningen det skaper å bruke forskjellige størrelser og former på rammene.

Et annet tips er å bruke de tyngste fargene og største bildene nederst.

Tenk at noe bør vær enhetlig. Det kan være alt fra samme farge på rammene, eller samme type passepartout, samme type ramme (men forskjellig farge), det kan være at alle bildene er sort/hvitt eller fargebilder, eller at bildene er i en serie foreksempel. Men husk at det er nok med den ene tingen av det jeg nevner for at det skal bli helhetlig. Så her er mange variasjons muligheter. Man kan eksempelvis kombinere mange forskjellig type rammer, bare de har samme farge. Evt. kan både ramme og farger være forskjellige, men alle bildene er naturbilder. Skjønner du? På den måten blir det uansett en helhet. Og det er fint!

På min bildevegg har jeg valgt samme type passepartout for å skape helhet. Jeg har både forskjellig farger og størrelser på rammene, og kombinert både farger og sort/hvitt bilder. Felles for bildene er at de alle er personlige, så da er det nesten et tema i seg selv.

Men så er jo "regler" til for å brytes. Hehe.. Så dette er bare noen gode tips på veien, så er det bare å prøve seg frem!

Før man henger bildene på veggen, er det en stor fordel å legge dem utover gulvet. Og plassere de deretter. Da prøver man gjerne ut forskjellige kombinasjoner før man ser hvilket bilde som passer best hvor, med tanke på størrelser osv. Ta gjerne bilde før du endrer, så sammenligner du de forskjellige oppsettene med å se på mobilen.

Et annet supert tips, er å henge opp bildene med borrelås oppheng, istedenfor stifter, skruer eller gipsplugger. Det setter ingen spor på veggen, og er kjempe lett å forandre på om man ikke treffer 100% første gangen. Dette har jeg brukt i mange år allerede, og det er helt genialt!! Kanskje mitt aller beste tips, om du ikke har oppdaget desse ennå! Jeg bruker noen fra merker Command som jeg er veldig fornøyd med. Kjøper de på den lokale bokhandelen, men tror kanskje også at Clas Ohlson har de.


Håper her var noen tips du kan ta med deg når du skal planlegge din neste bildevegg.

Og om du ønsker å bestille produkter fra Framkalla har jeg en rabattkode til deg:

ingerlise15

gir deg-15% avslag!

Happy shopping


Xoxo, Inger-Lise 

Følg meg på: Instagram | Nouw

Liker

Kommentarer

jgl
jgl,
Så utrolig fint 😍
nouw.com/jgl
Ingerliselille
Ingerliselille,
Så kjekt at du likte det! Tusen takk snille <3
nouw.com/ingerliselille