design og nye trender

                                       Norden møter Japan                                                

Vel hjemme etter noen fine og hektiske dager i Oslo by.

Det har gått i pressefrokoster, showroom besøk og Oslo Design Fair. Det har vært så mye inspirasjon å hente med seg. Og det er så utrolig kjekt! I tillegg har jeg fått tilbragt tid med masse fine folk. Så nå føler jeg at det bobler litt innvendig!

Ville vise dere litt bilder fra Oslo Design og fortelle litt om trendene som kommer det neste året. Jeg ble så utrolig imponert og inspirert av høstens tendens utstilling, som kurator Kirsten Visdal stod bak. Temaet for messen var "Moment", som på engelsk betyr ´et øyeblikk i tid´, men på norsk ´et viktig øyeblikk´.

De fleste bildene bildene mine er fra tendens utstillingen, og her vises et bredt utvalg av møbler og interiør fra utstillerne på messen, som presenterer tiden vi lever i. Med transparete tekstiler, flettverk og rispapir spent opp i rammer er utstillingen inspirert av japanske tradisjoner. Skandinavia som møter Japan skaper en rolig atmosfære, med en dus og naturlig fargepalett, i gylne toner. Det skal være færre ting, og man velger kvalitet, som varer. Rå og ekte materialer som endrer uttrykk over tid vil prege interiørbildet fremover. Det vitner om et levd liv, og gir oss en trygghet og tilhørighet mot det jordnære og ekte. Man kombinerer gjerne kunst og design.

Materialene utfyller hverandre, og det myke i kontrast mot det harde skaper en fin balanse. Tre, lin, lær, kork og ull skaper lunhet og varme. Metaller som stål og aluminium gir en følelse av modernitet. Glass gjør seg også gjeldende,

Vi er uten tvil inspirert av naturen. Gode kvaliteter er viktigere enn noen sinne. Rustikt tre som er lite bearbeidet, tre på tre og ubehandlet furu kommer for fullt. Flettverk i forskjellige varianter er også på vei tilbake. Taktile overflater, lune tekstiler, abstrakte og organiske former, origami, minimalisme, og glidende overganger. Stein i form av betong og marmor vil fortsatt være viktig i trendbildet, i tillegg til lava, kompositter, leire og keramikk.

Som dere sikkert både hører og ser utifra bildene er det et nedtonet interiør med en sober fargepalett som gjelder, gylnere toner og glidende overganger. Og en farge vi kommer til å se mer av fremover blir nok gult. Noe jeg synes er gøy, da det er en farge jeg alltid har likt. Fargepaletten på tendensutstilingen var virkelig harmonisk og vakker.

Til venstre - "Lille Petra", designet av Viggo Boesen, for &tradition .Og Installasjon av Per Olav Sølvberg til høyre.

Pairkunst av Poppy Lawman.

Her kan dere også se noen av mine favoritter fra standene til utstillerne. Her var virkelig mye fint å se! Og en del nye utstillere også, så det var veldig gøy.

En liten sneakpeak på Norwegian Presence sin utstilling i "Glassgaten".

​Vakkert til soverommet fra "Buene".

Sobert og vakkert hos Ygg & Lyng.

Den japanske produsenten Ariake´s kolleksjon ble for første gang vist i Norge.

Xoxo, Inger-Lise 

Følg meg på: Instagram | Nouw

Liker

Kommentarer

Linnhege
Linnhege,
Wow. Så masse fint 😀
nouw.com/linnhege