Baderomsinspirasjon og gode tips

Interior

//annonse

Hei hei!

Tenkte jeg ville dele litt råd, tips og trender innen baderom. Alle bildene er fra vårt eget bad, som vi har i tilknytning til soverom, walk-in og kontor. VI har valgt samme typer flis -med tre-imitasjon på gulv, i dusjsone og på vegger. En liten brytning med mosaikk bak toalettet. Flisen har vi gjennomgående på alle gulv i rommene jeg nevnte over. Dette er et valg vi er veldig fornøyde med. Og gøy å se at det nå kommer mer og mer av det. Vi har brukt blankt glass både i dusj og vegg/dør mot soverom for å få mest mulig romfølelse, da desse rommene ikke er spesielt store.

Baderom har aldri vært viktigere! Trendene endrer seg i takt med tiden, og baderommet har blitt større og tar mer plass. Større bad er også gjerne inndelt i soner, og tilknyttet soverom og kanskje garderobe. Det er et sted hvor vi tilbringer mer tid enn tidligere, og man ønsker gjerne en sitteplass i tillegg til de mest opplagte baderomsmøblene. De fleste ønsker også større dusj-soner med spa-funksjon, dobbel vasker, kanskje dusj toalett og space generelt. Det skal gjerne være samme gulv på bad, soverom og evt. garderobe, kun skilt av glassvegger.

Atmosfæren her er viktig, og man vil ha feelgood- følelsen med en gang man trer inn i rommet. For å få det er det viktig med et helhetlig uttrykk. Både utseende, trivsel og funksjonalitet er selvfølgelig viktige faktorer i et baderom, og det skal være tilpasset brukerne. Og det aller viktigste er kanskje at det skal føles personlig.

Nordmenn ligger på Europa-toppen over land når det kommer til oppussing. Vi reiser mer og mer, og henter med oss inspirasjon fra andre kulturer, hoteller, restauranter og mye mer. Dette vil vi ha med oss hjem.


Marmor står forsatt sterkt i trendbildet. I tillegg til den hvite marmoren er nå både grå og sort marmor også mer å se. Vi vil kanskje vil se mer av materialer som terracotta, terrazzo, skifer, mørkt tre og enda mer treflis fremover. Og vi beveger oss mot en mørkere trend, hvor vi våger mer.

Svarte detaljer på badet er allerede blitt en stor trend. Veldig fint å bruke for å skape kontrast i interiøret, samtidig som sort tilfører spenning i innredningen. Farget armatur er også veldig trendy -både rosé, gull og kobber, i tillegg til sort som jeg allerede har nevnt. Nå får vi også designsluk i forskjellige farger.

Vi ser også en tydelig økning av treverk på baderommene, og de naturlige materialene gjør seg gjeldene også her. Vi snakker ubehandlet eller behandlet tre, treflis, terracotta, terrazzo –som er en type betong med knust naturstein, stenvaskede tekstiler, keramikk, grønne planter osv.

Store speil, gjerne innfelt i flisen er også en ting vi ser mer av. Og som virkelig gjør noe med romfølelsen på et bad.

Når man skal planlegge et bad, er det viktig å starte tidlig. Da det allerede må tas viktige valg tidlig i en byggeprosess, eller evt. renovering. Dette er viktig å tenke over for å få et helhetlig uttrykk.

Designsluk har også blitt en viktig del av interiøret og kan sett prikken over i`en på et nytt lekkert bad. Dette var en ting jeg hadde bestemt meg for før vi begynte å bygge hus. Så det er allerede 6 år siden. Det var ikke veldig vanlig da, og det var litt skepsis rundt det. Men heldigvis stod jeg på mitt, og kan med handa på hjertet si at det er et av valgene jeg er mest fornøyd med i huset vårt! Se bare her:

Som stolt samarbeidspartner med Purus vil jeg si at de er et eksempel på hvordan kreativitet og utvikling kan endre noe vi tar for gitt. Designsluket løfter helhetsinntrykket på baderommet og du får en rekke praktiske fordeler på kjøpet.

Teknologien, kvaliteten og funksjonen er akkurat like pålitelig som standard gulvsluker. Men nyskapende design gir rom for din personlige stil, noe som er viktig for trivselsfaktoren. Og det er mange positive faktorer med å velge designsluk fra Purus:

-Man slipper å stå på sluket. Og når man først har gjort det, skjønner man at det er en form for luksus.

-Man kan velge store fliser i dusjonen. Med andre ord, samme type flis på hele gulvet på badet. Dette gir en veldig fin helhet og er veldig lekkert i både små og store dusjsoner. Det skaper mer romfølelse spesielt på små bad, da man slipper å bryte opp med annen flis.

-Man kan legge sluket helt inn til vegg, noe som estestisk ser veldig bra ut.

-Den er lett å rengjøre. Og man unngår dårlig "sluk-lukt" pga. av Nood vannlåsen.

-Den egner seg godt i store dusjsjoner, da den fåes i flere forskjellige lengder. Og der finnes også en hjørne variant, som er veldig lekker. Designsluket finnes nå både i rustfritt stål, sort, gull og rosé. I tillegg finnes "tile-insert" varianten, som nesten gjør sluket usynlig.

-Om man ønsker variasjon eller nytt uttryk kan man bytte selve risten. Det finnes mange forskjellige varianter i både mønster og farger.

-Det forenkler jobbben for flislegger, så her sparer man faktisk tid og kostander.

-Det ser veldig lekkert ut.

-I tillegg er det helt trygt!

De fine, dekorative og gode Meraki produktene finner du hos Multitrend.

Jeg liker godt den naturlige fargepaletten vi har på badet. Den tilfører det minimalistiske og moderne hjemmet vårt, mer varme. Til denne stylingen valgte jeg ton-i-ton tema, med litt sort -for å tilføre kontraster. Så ikke det blir for tamt.

Jeg forandrer stadig på stylingen, og har til tider mye mer grønne planter her, og mer sorte detaljer. Da bytter jeg også ut sluk-risten i dusjen. Men akkurat nå som jeg er veldig klar for vår, følte jeg det var dette uttrykket jeg ønsket. Endatil Cimo matcher badet godt. En trofast firbent liten venn, som alltid er rundt bena på meg hvor enn jeg går. Så da måtte jeg bare knipse et bilde hvor han også var med.


På fredag reiser jeg til Oslo, og skal delta på Varme og Bad messen sammen med Purus. Og det er noe jeg gleder meg veldig til! Stolt av å få være en del av deres team, og få presentere et så fantastisk produkt!

Xoxo, Inger-Lise 

Følg meg på: Instagram | Nouw

Liker

Kommentarer

FrkVergum
FrkVergum,
så utrolig lekkert bad!
nouw.com/frkvergum